Hem ---- Home ----
Försäljningsvillkor /
Terms
---- Förkortningar. /
Abbreviations
HUSHÅLL, MAT, DRYCK Andersson, Carl A. Vinets lov. Vinprovaren berättar. Med teckningar av Bertil Kumlien. 1984. C&J. Inb med ill omsl. 143 s. [#63220] 80:- Sellert, Åke. Lätt att laga, gott att äta. Specialiteter från hela världen. 1981. Inb med skomsl. 291 s. Rikt ill. Nyskick. *[#62990] 175:- Det jordnära köket. En ekologisk aptitretare med 66 recept av Lars 'Pluto' Johannison. Bilder av Stefan Almers. Text av Karl Häggblom m.fl medverkande. 1996. LT. Inb med ill omsl. 120 s. Vackert ill. Tv 4:o. Nyskick. [#62926] 200:- Adelsköld, Elise. Kokbok. 1925. Lindblads. Välbev klotbd. 264 s. Ill. [#68243] 100:- Grey-Wilson, Christine (text) and Coombs, Jill (illustrations). Herbs for cooking and health. Collins Gem Guide. 1987. HarperCollins =Publ. 240 pp. Small format. [#62046] 60:- Konsumentinstitutets köpråd 1970. Tvättmaskiner. 141 s. Rikt ill. [#62238] 100:- Wiley, Rudolf A. BioBalance. The Acid/Alkaline Solution to the Food-Mood-Health Puzzle. 1998. ESP. 210 pp. Ill. [#61611] 80:- Abstinence. Members of Overeaters Anonymous share their experience, strength, and hope. 1994. OA. 163 pp. [#61669] 70:- Jansson-Melin-Söderberg. Cocktailboken. Teckningar av Bertil Kumlien. 1968. Norstedt. Inb med ill omsl. 100 s. Nyskick. / Sjunde uppl. [#60666] 80:- Eades, Michael R. & Dan Eades, Mary. Protein Power. 1996. Thorsons. 450 pp. [#60020] 70:- Mazetti kokbok. Förfriskningar, efterrätter, bakverk etc. Utarbetad av Jenny Åkerström-Söderström. Gbg 1930. 48 s. Ill och med ett vackert omslag i färg. Bilagd reklambroschyr med texten: Nu samma pris som före kriget. (dvs första världskriget). Broschyren får sägas vara sällsynt i detta fina skick, närmast nyskick. [#59840] 350:- The Twelve Steps and Twelve Traditions of Overeaters Anonymous. 1993. Overeaters Anonymous. P's hard covers wd/j. 215 pp. [#59625] 90:- The Hamlyn Book of Wines. 1975. P's cloth. 176 s. Rikt fotoill och med kartor. 4:o. Välbev ex. [#59663] 100:- Sinnligt & praktiskt. En bok att ha i köket. 1998. KF. Mat och recept: Christina Möller och Sander Johansson. Foto: Johan Carlson m.fl. [#59664] 80:- Wills, Judith. 10 år yngre på 10 veckor. 1998. Forum. Inb med ill omsl. 144 s. Rikt ill. 4:o. [#59667] 100:- Sundin, Anki. Optimal viktminskning. 2003. Fitnessförlaget. 144 s. [#59495] 50:- Greene, Bob och Winfrey, Oprah. Tio steg till ett bättre liv. Om sambandet mellan en sund kropp och en sund själ. 1997. Inb med ill omsl. 248 s. Fotoill. Nyskick. [#59489] 150:- Sjunnesson, Kalle. Nå't att äta. 189 recept utarbetade i samarbete med Birgitta Sidh, Jordbrukets provkök. 1981. Klotbd m skomsl. 128 s. Ill, delvis i färg. Omsl ngt nött. *[#58302] 70:- Waugh, Alec. Vin och andra drycker. 1970. 4:o. Förlagsbd. 208 s. Rikt ill i färg. I serien All världens maträtter. *[#58068] 125:- Gästabud. De bästa recepten från svenska restaurangkök med inledning av Mats rehnberg och teckningar av Ingrid Rosell-Lindahl. 1960. Forum. Inb med ill omsl. 147 s. [#57084] 80:- Andersson, Carl A. Vinets lov. Vinprovaren berättar. Med teckningar av Bertil Kumlien. 1984. Carlsson & Jönsson. Inb med ill omsl. 143 s. [#56625] 80:- Marchander, K. (utg.). Örter för hälsan. 1975. Reformförlaget. 56 s. Med nga understrykningar. [#56331] 50:- Örtagubbens 25 underbara läkeörter. 1966. Litt.förl. 95 s. [#56332] 50:- Tunberger, Pernilla. Vad skall jag äta för att gå ner i vikt. 1958. Bonniers. Inb med ill omsl. 80 s. Ill. [#56320] 50:- Ejdestam, Julius. Samling kring bordet. 1976. R&S. Inb med ill omsl. 168 s. Ill. Namnt. / Kulturhist. [#56311] 80:- Fridén-Abelson, Ingrid. Grillboken. 1966. Norstedts. Inb med ill omsl. 100 s. Rikt ill i sv/v o färg. Välbev. [#55040] 80:- Thölén, Lennart. Ars Bibendi. Nöjsamt och nyttigt att veta om drickandets ädla konst. 1967. Wexäta. Klotbd. Ill. [#54211] 150:- Falkenborg, M.L. m.fl. Mat som vunnit. Smårätter etc. 1974. 98 s. Rikt ill. 4:o. [#54250] 50:- Wilton, Stig och Nathorst-Böös, Ernst. Ost. 1967. Norstedts. Inb med ill omsl. 169 s. + färgplr oa ill i texten. [#53841] 150:- Larsson, Mats och Salomonsson, Ingrid. Sötningslexikon - om socker och sötningsmedel. 1996. Danisco Sugar AB. Inb med ill omsl. 125 rikt ill s. Nyskick. [#52134] 100:- Wikland, Sten. På butelj och fat. En uppslagsbok. 1960. Norstedts. Dek förlagsklotbd med skomsl. 171 s. + plr och kartor. / Nära 3000 uppslagsord i alfabetisk ordning. [#48980] 150:- Lundberg, Eleonore. Ört och krydda. Teckningar av Kerstin Hellgren. 1960. R&S. Inb med ill omsl. 214 s. Bra ex. [#48189] 150:- Kajsas bokbok omarbetad av Greta Bergström i samarbete med Kerstin Carlsson-Sunesson. 1986. LT. Inb och med ill omsl. 479 s. Färg- oa ill i texten. [#47763] 90:- Earle, Liz. Bikinidieten. Forum 1999. 241 s. /Med smalrecept och disciplin en viktnedgång med 6 kilo på 6 veckor. [#47783] 80:- Andersson, Carl A. Vinets lov. Vinprovaren berättar. Med teckningar av Bertil Kumlien. 1984. Pappbd. 143 s. * [#45754] 80:- Jansson, Helmer oa. Cocktailboken. Teckningar av Bertil Kumlien. 1965. Norstedts. Inb med ill omsl. 95 s. [#45575] 80:- Cotton, Leo (ed.). Old Mr. Boston. De Luxe Official Bartender s Guide. 1963. Red imit calf. 150 pp with many ills. [#45576] 80:- Oravskys, Vladimir. Den lyckliga ockupationen. Vladimir Oravskys' sensuella recept från naturens eget kök och en läsebok... 2000. Nya Doxa. 431 s. Vign. Som ny. [#45578] 180:- Ekegårdh, Edith / Billvall, Gun. Den godaste maten. Utvalda recept ur Ica-Kuriren. 1949. Klotryggsbd. 271 s. + färgplr oa ill i texten. Inklistrade recept i bokens början. [#45335] 70:- Faegri, Knut. Kryddor i köket och i världshistorien. 1968. Norstedts. Inb med ill omsl. 135 s. med många ill i texten. / Ifö I-1 [#45126] 125:- Billbäck, Bertil. Frukt och bär. Vägledning i fruktodling. Med 80 färgplanscher. 1941. KF. Dek förlagsklotbd. 244 s. / Ifö I-3 [#45127] 300:- Künzle, Joh. Chrut und Uchrut. Praktisches Heilkräuterbüchlein. 1950. 80 s. Ill. Fr omsl med liten skada nertill. [#43948] 70:- Lundström, Helena. Fullständig kokbok och hjelpreda i hushållet, eller Oumbärlig handledning för unga husmödrar och kokerskor m.fl. i den nu wanliga matredningen;... Sth, Löfwing, 1863. Häftat och skört ex. Av omslagen återstår bara halva bakre. 154 s. Inlagan brunfläckad. Andra upplagan. [#44459] 200:- Berg, Stig. Folkmat. 1982. F´s hklotbd med skomsl. 120 s. Vackert ill med bilder från Kärnåsens Hembygdsgård i Råda och i Laggåsen i Gustav Adolf. [#31098] 120:- Haveman, L. & Wickman, M. Boken om potatis. 1973. Inb med ill omsl. 48 rikt ill s. [#41929] 60:- Sveriges största mikrovågskokbok. 1989. Inb med ill omsl. 192 s. Många ill. 4:o. [#41845] 100:- Andersson, Sten. Matens roller. 1987. Korpen. 144 s. [#41667] 70:- Cotton, Leo (ed.). Old Mr. Boston. De Luxe Official Bartender's Guide. 1963. Red imit calf. 150 pp with many ills. ** [#42705] 70:- Lüchou, Marianne. 30 kryddor i grytan. 1967. Fabel. Inb med ill omsl. 106 s. Ill. ** [#42706] 60:- Eibrand-Forsne-Heimerson. 102 krogar i Paris. Med förord av Torsten Ehrenmark. 1989. A&H. Inb med ill omsl. 192 s. Vinjetter. Nyskick. [#41595] 100:- Go'a Sverige: 25 härliga matrecept från Sveriges alla landskap. U.å. Ca 1975. Mejeriernas storhushåll. Ringpärm med hårda pärmar och ill omsl. Stor kvadratisk 4:o. Vackert ill. /Hö XI [#42601] 150:- Clark, Oz. Vinatlas. Världens främsta vinområden och viner. Panoramakartor målade av Keith & Sue Gage. 1998. W&W. Inb med ill omsl. 320 rikt ill s. Stor 4:o. [#42634] 225:- Andersson, Carl A. Vinets lov. Vinprovaren berättar. Med teckningar av Bertil Kumlien. 1984. Pappbd. 143 s. [#40119] 80:- Kalenuik, Ron. Internationella Familjefavoriter. Utsökta recept från hela världen. U.å. Ca 2000. Inb med ill omsl. 480 rikt ill s. 4:o. [#42170] 150:- Brízová, Joza / Klimentová, Maryna. Czech Cuisine. 1985. P's dec cloth wd/j. 228 pp. Richly ill. / English text. Q [#33932] 100:- Schönkopf, Lennart. Mina krogar i Paris. 1982. Inb med ill omsl. Ill av May Moran. 115 s. [#39921] 60:- Lagerlöf, Aili. Bjud på en sallad. 1969. Plastpappbd. 83 s. Ill. [#40111] 50:- Sahlin, Gunvor. I all enkelhet. 1960. KF. Gruppverksamheten. 95 s. Foto- oa ill i texten. Omslag och teckningar av Kjell Lönnå. / Om porslin, bestick m.m. [#39452] 120:- Ingelström, Einar. Nordisk Familjeboks Svampbok. 1942. Familjebokens förlag. Inb och med skomsl. 112 s. + färgplanscher. Tredje tillök uppl. [#39354] 90:- Mossberg-Nilsson-Persson. Svampar. I naturen, kulturen, köket. 2001. Inb med ill omsl. 292 s. Rikt ill. Som ny. [#39107] 150:- Rosso & Lukins. Det amerikanska köket. 1988. Inb med ill omsl. 197 s. Ill. [#38490] 70:- 92 succérecept från Året Runt. Baka gott. U.å. Ca 1980. 82 s. Rikt ill. [#38126] 40:- Olsson, Brita m.fl. Vegetariskt. 1986. Inb med ill omsl. 66 s. Ill. / Receptskatten. Välbev. [#37581] 60:- Wachtmeister, Kerstin (red.). Mat på minuten. 1987. Inb med ill omsl. 64 s. Nyskick. [#37582] 60:- Bergström, Karin. Skolkökets bok. 1941. 180 s. + utv färgplansch. Ill. Delvis blyertsstr. [#37607] 50:- Hemkunskap. Första delen. 1942. KF. 188 s. Ill. [#37609] 60:- Lundberg, Willy Maria m.fl red. Den lilla rätten. 1953. Inb med ill omsl. 125 s. + färgplr. / Fib:s hemböcker 2. / Tidstypisk utstyrsel. [#37636] 80:- Sjöman, Elsa (red.). Nytt på kakfatet. 200 moderna recept på kakor, tårtor och gott dopp. Ica-förlaget 1953. 100 s. Illustrerad. Ngt nött. Fläckad i överkanten av tre sista sidorna och bakre pärm. [#36055] 60:- Poetz, Selma. Das ABC der Haushaltung nebst Anstandslehre für Töchter. Schöneburg-Berlin 1898. Telge. P´s red cloth. Marks of stearin-spots on front cover. Otherwise sound & clean. 104 pp. Illustrations in the text. [#37451] 350:- Degerbäck, Kerstin (red) . Lax lekande lätt. Ica-förlaget1999. Förlagsbd. 64 s. Ill. i färg. 4:o. /Recept som varit publicerade i Ica-Kuriren. / KöH1 [#24973] 80:- Macleod, William M. - Macleod, Gael S. M.I.N.D. over weight. How to stay slim the rest of your life. 1091. Prentice-Hall. Publisher's hardcover with dustjacket. VG+/VG+. 126 pp. [#34940] 90:- Heller, Richard F. - Heller, Rachael F. The carbohydrate addict's lifespan program. A personalized plan for becoming slim, fit, and healthy in your 40s, 50s, 60s, and beyond. 1998. Penguin Books. Large format paperback. VG. Upper part of title page torn with no loss of text. xviii + 475 pp. [#34994] 80:- Muhonen, Pekka. 1000 vuotta lohta ja lohiruokia. 1000 years of salomon and salmon dishes. 1996. Gummerus. Inb med ill omsl. 94 s. 4:o. Engelsk o finsk text. Nyskick. / Matkulturhistoria. [#37463] 125:- Wachtmeister, Kerstin (red.). Efterrätter. 1987. Inb med ill omsl. 64 s. Läckra bilder. [#38204] 60:- Guérard, Michel. Det smala franska köket. Forum 1980. Förlagsband. 254 s. Färgplanscher och teckningar. Orig. titel: La grand cuisine minceur. Översättning Marianne Sandberg. [#34493] 110:- Hope, Samuel. Entertaining with Friends. Vegetarian Recipes for all occasions. 1993. 232 pp. Ills. [#32168] 80:- Nilsson, Eja. Maten är halva resan. Teckningar Gunilla Kvarnström. 1983. Inb med ill omsl. 70 s. [#32507] 60:- Rehnberg, Mats (red.) Svenska gästabud från alla tider. En antologi om svenska mat- och dryckesseder... 1963. Inb med ill omsl. 207 s. Ill. med träsnitt av Svenolov Ehrén. [#35900] 120:- Tunberger, Pernilla. Böckernas mat. 1980. Imit skbd med skomsl. Välbev. Rikt ill. 4:o. [#27858] 125:- Efterrätter! Norstedts stora dessertbok. Klassiska europeiska och exotiska recept på desserter och bakverk. Sammanställda av Napo Faörenc. Presenterade av Arne Krüger. Översättning Karin Malmsjö. Norstedts 1984. Förlagsband. 198 s. Illustrerad. 4:o. [#34803] 90:- Sandquist-Bolin, Britt. Den nya maten. Smalkostkokbok. Legenda 1984. Förlagsband. 383 s. Illustrerad. [#34697] 60:- Omas Kochbuch zusammengestellt von Waltraud Wosch. 1984. P´s pictorial cloth. Eigenverl. 160 pp. Ills. [#35586] 90:- Göthberg, Eva. Baka koka stek elektriskt. Kokbok utgiven av Elektriska AB Helios. 1954. 92 s. Rikt ill. [#32214] 50:- Royen, MarieAnne. Läckert av kyckling. 1994. Inb med ill omsl. Rikt ill. 4:o. [#35111] 60:- Ståhlbrandt, Marianne. Marianne på resa. Kulinariska kåserier från sju länder. 1968. Inb med ill omsl. 112 s. Ill. Guyla Buvàry. [#32183] 100:- Svensson, Haakon. Franska viner. Teckningar av Audun Hetland. 1957. Forum. Inb med skomsl. 141 s. [#31595] 125:- Finare matlagning. Tillägg (till första upplagan av) Hemmets kokbok utgifven af Fackskolan för huslig ekonomi i Upsala. Sthlm (Ljus´ förlag) 1904. F´s dek klotbd i grönt, vackert nött. 112 s. Tillskrifter på för- och eftersättsbladen. Sällsynt tillägg till första upplagan av Hemmets kokbok. / Läroböcker i huslig ekonomi. N:o 6. [#31343] 1500:- Wretman, Tore. Nobis-Kocken. Jul- och nyårshälsning till Nobis-vännerna. Del XXI. Normandie. 1986. Ill. [#31652] 80:- Wretman, Tore. Nobis-Kocken. Jul- och nyårshälsning till Nobis-vännerna. Del XIV. Om en gastronomisk resa i Rhônedalen och om vinerna i Côtes-du-Rhône. 1979. Ill. [#31653] 90:- Wretman, Tore. Nobis-Kocken. Jul- och nyårshälsning till Nobis-vännerna. Del XII. Om en gastronomisk resa i Italien till vänner och kolleger i Traditions et Qualité med recept på några specialiteter. 1977. Ill. [#31655] 100:- Wretman, Tore. Nobis-Kocken. Jul- och nyårshälsning till Nobis-vännerna. Del XI. Om en gastronomisk resa i Belgien till vänner och kolleger i Traditions et Qualité med matsedelsutdrag och recept på några specialiteter. 1976. Ill. [#31656] 100:- Wretman, Tore. Nobis-Kocken. Jul- och nyårshälsning till Nobis-vännerna. Del X. Om en gastronomisk resa i Frankrike till vänner och kolleger i Traditions et Qualité med matsedelsutdrag och recept på några specialiteter. 1975. Ill. Vinfläck på fr omsl. [#31657] 100:- Wretman, Tore. Nobis-Kocken. Jul- och nyårshälsning till Nobis-vännerna. Del IX. Om Det Nya Franska Köket och en gastronomisk resa i Frankrike till vänner och kolleger i Traditions et Qualité. 1974. Ill. [#31658] 120:- Wretman, Tore. Nobis-Kocken. Jul- och nyårshälsning till Nobis-vännerna. Del VIII. Om restauranger och recept från vänner och kolleger i Frankrike förenade i en gemenskap under namnet och parollen Traditions et Qualité. 1973. Ill. [#31659] 120:- Wretman, Tore. Nobis-Kocken. Jul- och nyårshälsning till Nobis-vännerna. Del VI. Matminnen - rätter och specialiteter som fått sin tillblivelse eller bekantgjorts under de senaste 25 åren på Riche, Stallmästaregården och Operakällaren. 1971. Ill. [#31661] 120:- Wretman, Tore. Nobis-Kocken. Tryckt för Nobis-vännerna till julen 1970. Del V. En nödig och nyttig Kok-Bok, innehållandes åtskilliga recepter om tillredande af kalf och oxe. Dessutom något om en svensk soldats föda i fält. 1970. Ill. [#31662] 150:- Wretman, Tore. Nobis-Kocken. Tryckt för Nobis-vännerna till julen 1969. Del IV. En nödig och nyttig Kok-Bok, med många recepter om swin och gris-kött, att insalta skinka samt om grisens trenchiring. Dessutom ett bihang med höflige bord- och lefwer-rim. 1969. Ill. [#31663] 150:- Wretman, Tore. Nobis-Kocken. Tryckt för Nobis-vännerna till julen 1968. Del III. En nödig och nyttig Kok-Bok, handlande om åtskilliga fiskrätters tillredande samt bihang innehållandes berättelse om matens sönderskärande samt diverse råd att sig vid matbordet förnöja. 1968. Ill. [#31664] 175:- Ståhlbrandt, Marianne. Marianne på resa. Kulinariska kåserier från sju länder. 1968. Inb med ill omsl. 112 s. Ill. Guyla Buvàry. [#28899] 100:- Viktväktarnas receptbok. Smart, smärt och läckert! 1985. 82 s. Ill. Ringpärm. [#28799] 50:- Lindgren, Vera m.fl. Gröna kokboken. 1946. 100 s. [#28649] 70:- Johansson, Nils. Bröd. Att kunna och sälja. 1969. LT. Inb med ill omsl. 61 s. / Färskvaruserien. [#31546] 90:- Degerbäck, Kerstin (red). Lax lekande lätt. Ica-förlaget. 1999. Förlagsbd. 64 s. Ill. i färg. 4:o. /Recept som varit publicerade i Ica-Kuriren. [#24973] 50:- Mors smak på maten. Till svenska hem från hushållens förening. Utgiven av KF. 1934. 31 s. Ill. Omsl ngt söndr. [#24977] 50:- God mat i elköket. Receptsamling utgiven av Elektrohelios. Uå (ca 1950-60). 40 s. Främre omsl m vertikalt veck. [#24980] 40:- Kokbok och rådgivare. Utgivenav Nya Margarin AB Svea, Kalmar. 1926. 80 s. Ill. Främre snitt m fläckar. [#29531] 50:- Chen, Joyce. Kinesisk mat. Översättning Margit Wohlfahrt-Micoliç. Faktagranskning Anne och Johnny Cheng. Beckmans 1969. Pappbd. 226 s. Ill. med teckningar. /En mycket instruktiv receptsamling. [#24960] 80:- Tunberger, Pernilla. Böckernas mat. Foto: Nisse Peterson m.fl. 1980. Inb. 248 s. 4:o. [#26174] 150:- Sveriges bästa bord 1994. Utg. Stift. Sveriges Bästa Bord. 1994. 80 s. Många ill. [#25868] 100:- Wrede, Renata. Juvelskrinet. 1973. 106 s. [#25422] 80:- Lampe, Agnete. Mat man minns. Ica-förlaget 1960. Klotryggsbd. 212 s. Ill. Några blyertsanteckningar. Första bladen med veck. [#24569] 40:- Broström, Lillemor m fl (red.) Smårätter. 1969. Pappbd. 108 s. Ill. Rygghuvudet lätt skadat. [#24570] 30:- Mårtenson, Gunnar - Lindström, Aune. Sinebrychoffs bryggeri 1819-1969. Helsingfors 1969. Pappbd. 87 s. Ill. [#24417] 150:- Cortin, Bengt. Goda matsvampar med svenskt svamplexikon. 1950. Dek mjukt klotbd m skomsl. 152 s. Foto- oa ill samt 12 färgplr. Omsl ngt nött o söndr. [#24419] 70:- Agnsäter, Anna-britt (red.). Rätt året om. 1973. 167 s. Ill. [#25081] 40:- Vigant, Ingrid (red). Vi bakar hemma. 1954. Pappbd. 127 s. Ill. [#24270] 30:- Agnsäter, Anna.Britt - Ek, Birgitta. Bjudmat. 1959. 102 s. Plr. [#24272] 30:- Bergenström, Anna. Första kokboken. 1995. Inb med ill omsl. Ill. 208 s. [#23514] 70:- Stade, Lillie. Lunchrätter och småvarmt. 1924. 144 s. Namnt. [#21785] 40:- Marshall, Anne. Laga maten i förväg. Ica bokförlag 1982. 94 s. Ill i färg. [#21786] 45:- Huxley, Elspeth. Brave new victuals. An inquiry into modern food production. With a foreword by Peter Scott. London (Chatto & Windus) 1965. First edition. P's cloth. 168 pp. Condition: VG. [#21788] 60:- Lüchou, Marianne. 30 kryddor i grytan. 1985. Pappbd. 106 s. Ill. Kryddornas historia. [#23048] 60:- Tornérhielm, Vera. Det är serverat. Den nya kalorikokboken. 200 recept. 1951. Klotryggsbd. 135 s. Ill. [#23049] 60:- Ståhlbrandt, Marianne. Marianne à la carte. Kulinariska kåserier och roliga recept. 1965. Inb med ill omsl. 158 s. Ill. Guyla Buvàry. Av förf. signerat exemplar. [#22875] 100:- Ståhlbrandt, Marianne. Marianne på resa. Kulinariska kåserier från sju länder. 1968. Inb med ill omsl. 112 s. Ill. Guyla Buvàry. [#22876] 100:- Suber, Nils. I svampskogen. 1950. F´s dek gröna klotbd. 208 s. + 32 färgplr. [#22877] 100:- Sahlén, Kerstin. Smårätter. ICA provkök. 1990. Inb. Ill. 119 s. [#22276] 35:- Frithiofsson, Bengt och Kicki. Vägarnas bästa mat. 140 restauranger från Smygehuk till Riksgränsen smakada av Bengt och Kicki Frithiofsson. 1985. Pappbd. 297 pp. Foto- oa ill. [#19956] 80:- Rössner, Stephan. Gå ned i vikt med Stephan Rössner. 1993. Pappbd. 191 s. Bakre pärm med liten klämskada upptill. [#19883] 40:- Fischerström, Iwan W. Skaldjur. En kulinarisk rundvandring med recept från nordiska hav och fjärran kuster. 1960. 132 s. Omslag och illustrationer av Gösta Kriland. [#19886] 75:- Tunberger, Pernilla. Lördagsmiddagen och annat om mat. 1956. Pappbd. 135 s. Fotoplr. [#19888] 60:- Jansson, Puck. Svenskt smörgårdsbord. Litteraturfrämjandet 1981. Pappbd. 71 s. Ill. [#19890] 50:- Melville, Arabella - Johnson, Colin. Ät dig slank. 1990. Pappbd. 180 s. [#19896] 50:- Thomas, Albert. Wait & see. London (Michael Joseph) 1944. First edition. Publisher's cloth. 186 pp. Portrait. /Memoirs by the butler to the principal, Brasenose College, Oxford. [#19900] 150:- Schunka, Antje. Läckra munsbitar. 1985. 68 s. Ill. [#19901] 40:- Gillette, Peter A. and Gillette, Paul. Playboy's Book of Wine. 1974. P's dec cloth wd/j. 252 pp. Many Ills. 4:o. [#20395] 200:- Kramer, Matt. Vettigt om vin. 1991. Inb m skomsl. 196 s. [#16865] 100:- Schoonmaker, Frank. Vinlexikon. 1967. F'sbd. 330 s. Kartor. [#16867] 250:- Orizet, Louis (red). Vinboken - all världens viner. Tidens förlag u.å. Liten 4:o. Klotbd m skomsl. 317 s. Ill. [#16868] 200:- Saturnus vinbok. Råd och recept för vinberedning. 1969. 12:e uppl. 111 s. Ill. Nött, delvis även fläckad. [#16869] 30:- Häggqvist, Arne. Larsons Systemlexikon: Viner. 1971. 108 s. [#16872] 40:- Liljenberg, Johan. Vinkunskap. Ny kompletterad upplaga. 1983. Plpbd. 291 s. Ill. [#16873] 80:- Hugh Johnsons Vinlexikon 1989. Reviderad, uppdateradoch utvidgad upplaga. Inb m skomsl. 240 s. Blyertstillskrift. [#16874] 70:- Vidoudez, Michel et al. Great wines of the world. Editions Minerva. 1982. 4:o. Publisher's hardcover. Approx. 100 pp. Richly illustrated. [#16876] 150:- Woxholth, Yngve. Skål! Alkoholfrie drikker. Oslo 1986. Förlagets pappbd. 103 s. Ill. [#23587] 40:- Cooper, Rosalind. Värt att veta om vin. 1986. 4:o. Förlagsbd. 86 s. Ill. [#16878] 60:- Andersson, Carl A. Vinboken. NärVarHur-serien 1979. Pappbd. 167 s. Ill. [#16879] 60:- Gyllensköld, H. Att temperera vin. Chambrera, värma, kyla, frappera vin. 1967. Pappbd. 38 s. W&W:s julhälsning. [#16881] 75:- Buchwald, Gunnar. Gott vin. En vinguide. 1972. 110 s. Ill. [#16882] 35:- Hornickel, Ernst. Die Spitzenweine Europas. Eine Führung durch die kostbarsten Weingärten der Welt. Mit einem Wein-Gotha der grossen Lagen. Stuttgart (Seewald Verlag) 1983. Publisher's dec. cloth. 292 pp. Col. plates, maps, and ills. Signature. [#16883] 175:- Müller, Friedrich. Glück im Glas. Ein Getränkebuch für Kenner und solche, die es werden wollen. München 1989. P's pictorial boards. 184 pp. Col plates and other ills. Upper and lower part of spine torn. [#16884] 60:-
Konservering i elköket. Utgiven av Föreningen för elektricitetens rationella användning. 1947. Häfte. 29 s. Ill. [#2841] 30:-
Björck-Hempel, Lilian. Bra mat - bättre hälsa. Liten näringslära. 1962. 75 s. Ill. [#4365] 30:-
Goda maträtter tillagade med Pellerins Cocos-Smult. 1923. Litet häfte. 31 s. [#2774] 50:-
91 olika sätt att tillaga svenska makaroner. Utg av Norrköpings makaronifabrik. Uå. Häfte, 46 s. [#15246] 100:-
Bergman, Maj (red). Pärla-ris - daglig spis. Receptbok innehållande 85 st risrätter. Utgiven av AB Stockholms ris- och valskvarn. Uå. Litet häfte, 28 s. [#7769] 100:-
Segerstedt, A.J. Afhandling om konsten at tilwerka bränwin af säd, i synnerhet för mindre bränneriwerk. Andra uplagan. Tilökt med underrättelse om bränwins tilwerkande af potatoes, samt potäters anwändande til brödbakning, på et enkelt och förmånligt sätt, så at en tunna potatoes gör lika gagn som en halftunna råg, med bifogade figurer på 2:ne potatoes-qwarnar. Strengnäs 1806. Välbev ex i samtida blågråpappbd med oskurna snitt. 84 s. + plansch med 2 fig. [#15229] 1250:-
Schmidt, Carl Wilhelm. En förbättrad anstalt för bränwinsbränning af potäter, med en ny, föga kostsam ång-apparat, hwarigenom potäternas serskilda söndermalning undwikes, skalen återstå, samt mäskningen blir lika tunnflytande, som den af råg. För landthushållare, bränneriägare och taxeringsmän. Med tvenne plancher. Jönköping (Joh. Pehr Lundström ) 1831. Välbev exemplar med tryckta originalomslag och oskurna snitt. 106 s. + 2 utvikbara plr. [#12460] 1350:-
Tunberger, Pernilla. Böckernas mat. 1980. F's vita imit skbd. 248 rikt ill s. 4:o. [#2478] 175:-
Vidoudez, Michel, Romé, Jesus, Soulié, Bernard, Henchoz, Lucienne. Great Wines of the World. 1982. P's cloth. Photobook with text. Large 4:o. [#5546] 150:-
ICA-Kurirens godaste 1-2. 2 röda plastpärmar fyllda med recept. 8 avdelningar: Nr 1 Goda smörgåsar. ... Nr 8 Bröd och kakor. [#16960] 180:-
Blomqvist, Hans. Mat och dryck i Sverige. Litteraturöversikt. 1980. F's dek klotbd. 436 s. [#11768] 150:-
Special-priskurant å tvättvridningsmaskinen från Kautschuks- & Guttaperkavaru AB Kuntze & C:o, Stockholm. 1885. Ettbladstryck med 3 ill. [#1779] 60:-
Hunyadi János Bitterkälla. Sthlm 1875. Färgtryck. [#2455] 75:-
Sunda bostäder till billigt pris. Svenska Mått- och Tumstocksfabriken, Sillgatan 10, Göteborg. 6 s. Ill. U.å. Ca 1900. [#1368] 60:-
AB J.E. Arndt, Hudiksvall. Prislista 1955. Eldfast tegel. Eldfasta murbruk, massor, leror och gryn. 6 s. [#13684] 40:-
Receptbok för konservkokaren Skultuna. Jämte kortfattade råd och anvisningar vid dess begagnande. Utg. av Skultuna bruk. 1931. Ill. 16 s. [#12590] 75:-
Elektrolux dammsugare. Modell 55. 1949. 16 vackert ill s. Litet gmgående riss i marg. [#14057] 50:-
Moffat, Alex. W. The Galley Guide. A purely humanitarian work, planned out of consideration for the digestive apparatus of those who cruise. The thing, after all, upon which success or failure largely depends. NewYork (Yachting, Inc.) 1928. P's cloth. 165 pp. Bookplate and the original bill for the book. [#8232] 100:-
Wüstenfeld, H. & Haeseler, G. Trinkbranntweine und Liköre, ihre Herstellung, Untersuchung und Beschaffenheit. Mit 141 Textabb. Berlin und Hamburg (Paul Parey) 1950. Publisher's cloth. 506 pp + 34 pp with ads + portr. 2. Aufl. [#1077] 600:-
Järbe, Bengt. Krogarnas Stockholm. Sthlm 1973. Publisher's cloth with dwrs. Ills. 224 pp. [#16165] 250:-
Escoffiers stora kokbok. I-II. 2 vols. 1927-9. Publisher's decorated cloth. Good copy but with some staining on the light boards. The interior quite clean. [#4731] 350:- Kramer, Matt. Vettigt om vin. 1991. Inb m skomsl. 196 s. [#23251] 100:- Häggqvist, Arne. Larsons Systemlexikon: Viner. 1971. 108 s. [#23254] 40:-
info@antikvariatolofsson.se
|